onsdag 2. oktober 2013

Hacking

Heisann!

For en tid tilbake ble eg spurt av en kollega ka eg skulle bli når eg blir stor. Istedetfor å svare mitt sedvanlige: "Større!", svarte eg vedkommende at eg skulle bli hacker.
Tror det er lenge siden eg har sett et menneske gape så mye og lenge uten å skulle spise eller utføre andre oppgaver som krever at man gaper opp... synging for eksempel...

Og det er ikke til å stikke under en stol at media har gjort sitt for å kaste et negativt lys over hacking.
Men vet du egentlig hva hacking er?

Wikipedia skriver Hacking

For meg er hackere et symbol på intelligente mennesker som har et ønske om å finne ut av, lære, løse problemstillinger.

I artikkelen fra Wikipedia beskrives det forskjellige typer hackere, som alt fra hvithattede (etiske) til det de kaller Crackere (kriminelle hackere), som etter min oppfatning er det som det blir omtalt mest av i media.
Kanskje ikke uten grunn.
For historien om en snill hacker som bare vil gjøre godt er vel i medias øyne nesten å regne som en søt godnatt historie.

Oktober er Nasjonal Sikkerhetsmåned og kanskje ekstra grunn til å sette seg ned og forstå hva trusler som finnes der ute og ka man selv kan gjøre.
NorSIS - Norsk Senter for Informasjonssikring, som er en del av regjeringens helhetlige satsning på informasjonssikkerhet.

Seniorrådgiver Vidar Sandland ved NorSIS har ved flere anledninger vært i media og vist kor enkelt man kan hackes og hva hackerne får tilgang til.

Som blant annet denne videoen fra 01-10-2013:
Så lett hacker de telefonen din

Har du tanker, meninger, ytringer om hva eg bør blogge om innenfor lignende temaer setter eg stor pris på dine kommentarer!

Om eg ikke blir brutt opp i bits eller inntar en binær form så vil det snart komme en ny blogg med nye erfaringer fra Mitt IT-eventyr!

2 kommentarer:

  1. Må sei at eg ikkje har same positive innstilling til hackere som deg - anten dei gjer det i snillismens ånd eller har meir ondsinna mål. Eg meinar at dataverden forsåvidt får som fortent då det er blitt slik at dyktige hackere vert engasjert av datafirma for å sikre firmaets data!!!! Så lenge dette er ein inngangsbillett til slike jobbar så vil dette problemet berre eskalere. Viss ein ville fått bukt med det (det er for seint no), så måtte ein ha bannlyst alle hackere slik at dei aldri fekk seg jobb innan feltet.
    No er det blitt slik at all datalagring og datakommunikasjon skal sikrast opp og i mente. Hadde ein bygning vore sikra like godt som det ein forventar innan data, ville bygget sett ut som ein festning. Det er ingen som ropar opp om dårleg sikring når ein kjeltring knuser ei rute og stikk av med verdisaker, men innan data er alt snudd på hovudet.. (no var eg i det humøret igjen :)

    SvarSlett
  2. Er veldig glad for at du var i det humøret igjen! Selv om vi kanskje ikke er helt enige :) Liker måten du kommenterer på, måten du ordlegger deg med humor og en god teskje med ironi.

    SvarSlett