torsdag 19. september 2013

iOS7 = Tøys R' Us?

Heisann!

Som du sikkert skjønner av overskriften er ikke denne skribentens førsteinntrykk av Apple's siste påfunn akkurat vært noe å rope hurra over!

Etter å ha knyttet nære bånd både til min kjære iPhone 4 siden november 2011 og iPad 2 siden mai 2012 må eg si at eg nå føler at eg har fått en leketelefon hva angår min iPhone. Den ser nøyaktig ut som noe man ville finne hos Toys R' Us eller Brio.

Og no er det kode for å bruke den, hele tiden... Er redd dette er noe eg kommer til å oppleve som masete etterhvert, men aldri så gale at det ikke er godt for noe!
Nå kan jo ikke ungene mine ta tak i telefonen og ringe noen om noe skulle skje pappa! Så slipper man å våkne fra sykesengen med en kjempe telefon regning. Kommer nok til å prøve å slå den av til tross for alle advarsler som måtte komme.

En tredje ting som eg reagerte på var at i løpet av de første minuttene etter oppgradering var alle mulige funksjoner slått på så batteriet gikk ned med 1 prosent pr minutt! Her synes eg at Apple for brukervennlighetens skyld heller burde hatt en bitteliten guidet runde med brukeren for å påse at kun det som SKULLE være på var aktivt og alt annet som trekker batteri forble avslått.

Men alt er vel ikke negativt.. Og det er vel gjerne slik at man må prøve noe litt mer enn noen få timer for å bli skikkelig fortrolig med det.

Når det gjelder iOS7 på iPad2 er førsteinntrykket noe helt annet. Det gir ikke en opplevelse av å være et leketøy på samme måten. Selv om det for meg kanskje er mer et leketøy enn telefonen. Og til tross for at det er samme iOS får man et helt annet inntrykk av det enn på iPhone.

Kanskje er det størrelsen som her teller.

Legger ved en video om iOS7 på iPhone4 om du enda ikke har oppdatert og har lyst å skape ditt eget inntrykk selv om eg har prøvd å tråkke litt på det. ;)


Det som er helt sikkert er at dette er Apple's siste nye, enten man vil eller ei. Og kjenner eg meg sjøl rett så vil det ikke gå lang tid før eg har kommet over sjokket og vendt meg til en ny hverdag!

Om eg ikke blir brutt opp i bits eller inntar en binær form så vil det snart komme en ny blogg med nye erfaringer fra Mitt IT-eventyr!

2 kommentarer:

  1. Oppgraderte min i går... et sjokk men med litt tilvenningstid går det vel bra denne gangen også...
    Bra innlegg forresten :)

    SvarSlett
  2. Takk for tilbakemelding! :)

    Jada, det er rart hva man venner seg til, og etterhvert vil man nok bare godta at det er slik det er.

    SvarSlett