søndag 24. februar 2013

Red Screen (of death?)

Heisann!!

Hva gjør man når man tidlig en søndag morgen slår på iPad'n sin for å spille litt mens ungene ser på barne-tv og så opplever man at skjermen er rødaktig..?

Jo, først og fremst prøver man å gjøre det de fleste gjør... restarter apparatet. For det er jo det vi er opplært til? Når et elektronisk apparat ikke virker... restart...

Når man har prøvd det og det ikke virker, så er det selvfølgelig å gå tilbake å se om man har installert et spill dagen før som kanskje kan ha vært medvirkende, og så sjekke innstillinger... Og når ikke noe hjelper, hvem kan man da skylde på?

I dette tilfellet viste det seg å antagelig være en av mine egne gutter som har slengt fra seg sekken der iPaden lå i... Og ka kan man si til en liten gutt som kun skulle være snill og hjelpe pappa med å bære sekken opp fra bilen? Jaja... det var det apparatet tenker man i en liten stund før man igjen finner roen og tenker : "det MÅ finnes et forum eller en youtube video på dette!"

Og det tok ikke mange sekundene før gode google søk gav resultater.

Alle beskriver problemet på samme måte som eg opplevde det, at man får en rødtone på alt, og det er litt "fuzzy".
Mange har tilnærmet seg problemet med at det må være og kan være løse ledninger osv. Teori og praksis er som alltid to forskjellige saker på samme side.

Løsningen er like genial som den er "naturlig"?

Årsaken er mest sannsynlig at apparatet har fått et slag, så et slag til bør kanskje få det på plass igjen.
Personlig har eg alltid vært motstander av å slå på elektroniske produkter da det mest sannsynlig gjør mer skade enn å reparere noe.

Men alle steder der eg søkte var det svaret alle kom med... Et skikkelig dask på apparatet ville få det tilbake.

Fant en video med en hammer (anbefales ikke), men fant et svar på et forum der vedkommende hadde dunket apparatet et par ganger på kneet. Ikke med stor makt, men allikevel nok kraft til å dunke på plass noe som ikke virker.

Min første tanke var når eg leste dette... dette kan ikke være bra, men samtidig, eg har ikke råd til å kjøpe et helt nytt apparat i dag, og sånn som apparatet er no er det ikke dugandes til å spille eller se på noe med mye rødt i. Og siden rødt er en av tre hovedfarger så blir det et problem.

Så eg tok en sjanse, dunket det forsiktig på kneet med baksiden av apparatet og...

"YES!" Det røde forsvant og iPaden er tilbake slik den var.

Anbefaler ingen om å gå og dunke på elektroniske apparater før alle andre alternativer er prøvd, men denne gangen fungerte det og brukeren av dette apparatet (meg) kan atter en gang sette seg ned og spille LifeQuest2 eller se på Netflix (dagens reklame)

IKKE bruk hammer!


Om eg ikke blir brutt opp i bits eller inntar en binær form så vil det snart komme en ny blogg med nye erfaringer fra Mitt IT-eventyr!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar