søndag 28. april 2013

Visual Basic Toolbox og Properties

Heisann!

Sist innlegg var eg litt frem og tilbake om eg skulle skrive om IF-setninger eller om eg skulle ta Properties.
Eg landet på at eg presenter både ToolBox og Properties.

La oss begynne forsiktig med det eg har på venstre side av skjermen min; ToolBoxen

Hva finner vi her?
Jo her finner vi alle elementene vi kan jobbe med.

Og allerede før du begynner å plukke ut elementene kan du velge hvilken gruppering du skal se under.
Den kategorien eg ønsker du skal åpne og fokusere på (tror det er den som åpner seg først ved default) er Common Controls. Som navnet tilsier er dette de mest vanlige, og du vil ikke trenge så veldig mye mer helt i starten.

Buttons
Labels
Textboxes
ListBoxes

Og så videre... Som vi så i innlegget om matematiske operatorer så klarte vi oss lenge med en knapp og en tekstboks. Vi kommer ikke til å være så veldig mye mer avansert de neste innleggene med tanke på elementer vi trenger.

Når det gjelder høyre siden (det vil si når vi er i design-modus) har vi noe som heter Properties. Veldig mange elementer har felles egenskaper. Alle elementer bør få et navn (se blogginnlegg om navnsetting), alle elementer som har med tekst å gjøre har en egenskap som heter text.

Som en enkel øving kan du lage deg en form med flere elementer fra ToolBox'en, markere de med musen (dra en firkant rundt de) og så ser du under Properties hvilke egenskaper de har til felles.

Grunnen til at du skal gjøre deg kjent med Properties til forskjellige elementer er blant annet fordi det vil gjøre det lettere for deg å programmere siden.

Ingen video denne gang, men eg lover at det kommer på IF-setninger

Om eg ikke blir brutt opp i bits eller inntar en binær form så vil det snart komme en ny blogg med nye erfaringer fra Mitt IT-eventyr!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar