onsdag 16. mai 2012

17 mai appen

I dag er det 16. mai, enda en dagen før dagen opplevelse.
For mange vil dagen i dag bestå i å gjøre en siste panikkhandel, kvalitetssikre at skoene til barna fra i fjor fremdeles er for små, samt gjøre unna alt husarbeidet i panikk før 16. mai kampen sendes på tv i kveld.

I morgen er det den 17. mai, en dag veldig mange nordmenn ser frem til, en dag for fest, selv om den største festingen kanskje skjer i kveld. En mulighet for å kle seg litt fint, presse den en gang så ungdommelige kroppen inn i konfirmasjonsdressen eller en bunad som passet FØR man fikk barn.
Og vi blir alle så staselige. Så staselig at man nesten bør ta bilde av det. Og om man ikke tar så mange bilder ellers i året så er jo dette en FLOTT dag for å oppfriske kunnskapene om fotografering.

For hvem har jo ikke blitt spurt av tanter og besteforeldre om man tok bilder av familiens yngste på en slik dag?

Mange av oss, omtrent 50% av den norske befolkning har en smart telefon av et slag, og mange av oss har både iPhone og iPad. Kameraene på disse apparatene har blitt etterhvert så bra at de fortjener å bli nevnt. Det fine med slike smart telefoner og nettbrett er at det finnes et hav av apper, eller bruker programmer om du vil.

OK, så har du tatt mange bilder på dagen. Minsten i ny dress, med flagg og 17 mai fløyte, eller av eldstemann som "går" i russetoget, og totalt sett har du fått en minnerik samling av bilder.
Hadde det ikke vært kjekt å gjort litt mer med de enn bare å la de ligge som en fil på telefonen som du kan sende på mail til tanter og besteforeldre?

Og her kommer grunnen til at eg litt forsiktig nevnte iPhone og iPad. Det finnes en app som heter Pic Collage +
Såvidt eg vet er dette en gratis app, det var det iallefall når eg sjøl lastet den ned.

Når man kommer inn i appen får man velge blant mange forskjellige rammer der man kan ha mellom 1-4 bilder satt sammen på forskjellige måter.
Man velger ramme, får opp rammen med store plusstegn der man skal legge inn bildet, velger sine bilder blant det man har lagret på telefonen, justerer bildene sine, størrelse og hvilken del av bildet som skal med, og så lagre.

Da lagrer man 1 nytt bilde istedet for 4, slik at man på den måten kan lage et tema, redusere antall bilder og også redusere mengden med data som sendes på MMS eller mail.

På forhånd, Gratulerer med dagen! og Lykke til med bildene!

Om eg ikke blir brutt opp i bits eller inntar en binær form så vil det snart komme en ny blogg med nye erfaringer fra Mitt IT-eventyr!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar