tirsdag 15. mai 2012

Google I - RSS

RSS

Du har helt sikkert fått servert det. Utsagnet fra andre mennesker når du spør om noe:
"Har du Googlet det?"

Google har en søkemotor som er blitt veldig populær, men det er ikke alt de kan hos Google.
Men det er et godt utgangspunkt.

Man kan nesten sammenligne internett med verdensrommet, med mange spennende stjerner og planeter å oppdage. (Og her kan søkemotoren Google hjelpe oss.)
Innimellom finner man den planeten som har vann og luft og en atmosfære som gjør at man ønsker å bli værende, eller i det minste komme tilbake til i ny og ne.
Når man har surfet rundt på internett en stund så vil nok samlingen med "planeter" en ønsker å besøke flere ganger bli stor.
På internett finnes det så mange sider at det er nesten umulig å holde oversikt på alle de gode.

Så hvordan bygger man opp samlingen sin?
Hvilke verktøyer finnes? På samme måte som at frimerker har sine album og dvd'er har sine flotte skap, så har man også en mulighet til å lagre samlingen sin av gode sider digitalt.

RSS står ifølge wikipedia for Really Simple Syndication, men nyhetsmating er et like så bra ord i så måte.

Hva gjør RSS?
RSS, for å forklare det på en enkel måte, følger med på de sidene du har valgt å abonnere på, og forteller deg at det har kommet noe nytt. Og ikke la deg skremme av ordet abonnere, dette er gratis!

Hvordan får eg en slik tjeneste?
Her er det google kommer inn i bildet. Det du søker er Google Reader, evt. Google Leser som er en web versjon av RSS. Grunnen til at eg anbefaler å ta en web versjon er fordi da er man ikke avhengig av å ha med seg sin egen pc overalt.

Det du nå gjør, etter at du har registrert deg, er å finne frem til de sidene du ønsker å følge med på, for eksempel denne bloggen. Bruk gjerne denne som eksempel.
Legg den inn i din Google Reader og følg med neste gang eg legger ut en ny blogg.

Om du har andre blogger du følger med på, eller har andre sider som kanskje bare legger ut nytt innimellom er RSS en veldig god løsning som du kanskje etterhvert har skjønt. RSS følger med for deg!

Også denne gangen har eg lagt ved en video som illustrerer det hele!
Dette er RSS in plain EnglishOm eg ikke blir brutt opp i bits eller inntar en binær form så vil det snart komme en ny blogg med nye erfaringer fra Mitt IT-eventyr!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar